Um tú ikki hevur Facebook, kunnu vit leggja lesarabrævið inn fyri teg. Send lesarabrøv til redaktion@knassar.fo.

 


 

  

Soleiðis leggur tú á Lesaran

Tað er ókeypis at leggja lesarabrøv á lesarin.fo.

1. Rita inn umvegis Facebook
2. Ger eina yvirskrift
3. Legg mynd afturat
4. Skriva lesarabræv
5. Goym

  Privacy policy

Sundalagið til/frá Tórshavn um vikuskiftið.

Det nye bustrafiksystem for Oyrarbakki og Strendur - en analyse

2020-12-21 10:29

I weekenden har jeg analyseret den nye køreplan for SSL.

Om hverdagen, specielt i myldretiden, er det stadig godt mulig at komme afsted fra Sundalagið til Tórshavn, men ellers er det blevet meget meget værre. Især om lørdagen findes der ingen mulighed, at komme fra Tórshavn til Sundalagið og tilbage - eller i den omvendte retning - samme dag, uden at spørge nogen at hente dig. 

Også for Strendur er der mange 'hul' i køreplanen. I de fleste tilfælde kommer det an på simpelte fejl i køreplanen. Og det er ikke altid klart, om 440 kører kun til í Skálafirði eller videre til Søldarfjørður.. Alle køreplaner kunne godt bruge stor revision - både mht layout og selve rutetiderne. 

Jeg kan dårligt fatte, hvorfor der stadig findes ingen busstation (med P+R) ved rundkørselen i Kollafirði. De stoppesteder Effo og Tunnilin er alt for langt væk fra beboelse, og Tórshavns Bussleiðin-net stopper ikke ved Effo. Ellers kunne man vel komme med cykel fra Kollafjørður bygd til rundkørselen. 

Er alt grimt? Nej, at bruge Søldarfjørður sum knudepunkt er helt i orden. Hvis/når tunnelen mellem Skálafjørður og Norðragøta kommer, så kan Norðragøta blive det nye knudepunkt.