Tað riggar í løtuni ikki at leggja lesarabrøv á Lesarin.fo umvegis Facebook.

Fyribils skulu lesarabrøv sendast til redaktion@knassar.fo, so leggja vit tað út fyri teg.

Åbent brev til Jørgen Niclasen.

2015-01-07 23:06

Du har nu gennem længere tid fortalt vidt og bredt, at alt går så godt takket være fladskatten. Der er nu kun 700-800 arbejdsløse på Færøerne. Inden fladskatten var der næsten 1.100. I dit regnestykke bliver det til, at fladskatten har givet 300-400 ekstra arbejdspladser. Mange af disse jobs er skabt af en højkonjuktur som du ikke har haft nogen indflydelse på, men lad os nu bare bruge de tal vi har.

I DE TRE ÅR FLADSKATTEN HAR VIRKET, HAR DU BRUGT 1.000.000.000 KR. AF LANDETS OPSPARING VIA PENSIONSREFOMEN.

DETTE SVARER TIL 1.100 JOBS MED EN MÅNEDSLØN PÅ 25.000 KR. OM MÅNEDEN I TRE ÅR.

Så når du råber “Hurra” og påviser, at der for nylig er skabt mellem 300 og 400 nye jobs, for en kortere tidsperiode og sikkert til en mindre månedslån end 25.000 kr., er du falsk.

Du har ikke skabt 300 nye jobs.

DU HAR DERIMOD MISTET MINDST 800 JOBS.

HVIS JEG VAR GROV, VILLE JEG SIGE, AT DU HAR SMIDT 70 % AF BEFOLKNINGENS INVESTERING DIREKTE I GRAMS!


Spørgsmål 1 til Jørgen Niclasen: HVORDAN KAN DET VÆRE EN SUCCES, AT LANDET HAR BETALT FOR 1.100 HELÅRS-JOBS, OG DER KUN ER KOMMET 300 KORTTIDS-JOBS UD AF DET?


Det siger sig selv, at Samgongans skatte- og pensionsrefom ikke virker. Hvis du har penge nok, bruger du ikke flere, bare fordi du får flere. Simpel logik. Derfor ligger det resterende beøb nu som opsparing hos den rigeste del af befolkningen. Jeg takker for mine ca. 18.000 kr. Som jeg på et eller andet tidspunkt tager med til Danmark. Pengene er forsvundet ud af cirkulation, hvilket er med til at forværre landets økonomi.

Der er da heller ikke én eneste kompetent person, som har sagt noget positivt om Samgongans projekt.

Samgongams egne eksperter, “Pensjónsnýskipanarbólkurin”, skrev således inden vedtagelsen:
"Um avgjørt verður at leggja um til inngjaldsskipanina, skulu undirritaðu mæla frá, at peningurin verður nýttur til hægri nýtslu ella skattalætta".

Overvismændene sagde dette: “At pensioner først beskattes, når de udbetales, er en hjælp til politikere til at holde fokus på, at velfærdsstaten forbliver finansieret på lang sigt. At der overhovedet er nogen, der kan drømme om at omsætte en straksbeskatning af pensioner til lavere skatter viser med al tydelighed pointen.”

”Det er dødsens farligt at straksbeskatte pensionerne og så bruge pengene. Hvis man fremrykker skatten og bruger pengene fx på skattelettelser, så forværrer du det økonomiske råderum, for du bruger reelt nogle penge, som du ikke har.”

Det vil føre til lavere effektivitet, betydeligt velfærdstab, herunder roulettespil om økonomien for mange pensionister, og stærkt negative konsekvenser for arbejdsmarkedet”.

Hvis Samgongan virkelig ønskede at få flere arbejdspladser, skulle de bare have lyttet til B ill Clintons klassiker: “Hvis man forhøjer de LAVESTE lønninger på en struktureret måde, vil det altid skabe flere arbejdspladser”.

Der var slet ingen grund til at gå omvejen gennem en skatte- og pensionsreform. For et mindre beløb end det brugte, kunne vi have fået hver eneste arbejdsløs i arbejde.

Om de så havde fået 25.000 kr. om måneden bare for at læse”Anders And”, ville det samfundsøkonomisk stadig have været meget mere intelligent, end det Samgongan gjorde.


Spørgsmål 2 til Jørgen Niclasen: I HAR TILSYNELADENDE IKKE RET MEGET FORSTAND PÅ NATIONALØKONOMI, MEN HVAD ER DET, I IKKE FORSTÅR AF OVENSTÅENDE?

    

Udover at være politikere har du, Kaj Leo og Johan Dahl ikke lavet meget andet i jeres voksne liv end at tilegne jer selv millioner af kroner fra jeres projekter, gå fallit og overlade regningen til andre. Kaj Leo har jo en gæld på 50.000.000 kr. fra sine firmaer. Selv om han åbenbart ikke kan huske det.

Det virker som om, I intet har lært af jeres fallitter. I har nu gennem tre år taget penge fra vores efterkommere og delt dem ud til velstillede mennesker. Det virker ikke, som om I arbejder for landet bedste. Det ser ud, som om I bare vil rage så meget som muligt til jer, inden I ryger ud af politik. Havde det været forretning, og ikke politik, ville jeg have kaldt det en selskabstømning, som jo er ulovlig.


Spørgsmål 3 til Jørgen Niclasen: ER DET IKKE OPLAGT AT TRO, AT I ARBEJDEDE PÅ SAMME MÅDE MED JERES PRIVATE PROJEKTER: REALISEREDE KAPITALEN, LAGDE DEN PÅ ET FOR JER FORNUFTIGT STED OG STAK AF FRA REGNINGEN?

  

Jørgen, alle ved, at du i sin tid stjal en maskine, og at du blev truet til at aflevere den igen. Senere solgte du varer, der ikke var toldbehandlet. Endnu senere løj du i forsøget på at forsvare dine handlinger.

Vi ved alle, at du lavede en stævning for æreskrænkelse, udelukkende fordi du ville vinde tid.

NÅR MAN BEGÅR FORBRYDELSER, ER MAN IMIDLERTID EN FORBRYDER; HVAD ENTEN MAN BLIVER STRAFFET FOR DET ELLER IKKE.

Du vil nok ikke have en dommer til at bekræfte dette, så mon ikke du er klog nok til at trække den stævning tilbage, inden retssagen starter?

    

Spørgsmål 4 til Jørgen Niclasen: VIL DU OGSÅ STÆVNE MIG FOR ÆRESKRÆNKELSE, NÅR JEG NU KONSTATERER, AT DU,VORES FINANSMINISTER, FAKTISK BÅDE ER EN FORBRYDER OG EN LØGNER?

  

P.S. Jørgen Niclasen. Du må undskylde, at jeg har stilet dette til dig. Du er jo imidlertid regeringschefen, og jeg tror såmænd heller ikke, at lagmand Kaj Leo ville forstå ret meget af det her. :)